Och jag är igång igen....

Hej! Jag vet, återigen, att det var ett tag sedan jag skrev här, det beror dels på att sportlovet var fullt av stall, och att jag haft fullt upp med skolan denna veckan. Nu är jag igång igen iallafall, och är peppad på att blogga! Imorn ska jag till stallet och om underlaget är okej hade jag tänkt rida i paddocken och kanske prova lite galopp med Poppan nu när vi ändå både travat och skrittat ett bra tag efter vilan! :)) I tisdags longerade jag henne i hagen (när alla kommit in så klart...) samtidigt som de tolkade med Tex där, självklart tyckte Poppan att han var ursnygg och började springa runt med svansen upp i vädret och värsta steget, haha ^^ 
 
Jag bloggar mer imorn, har lite bilder på Ida och Pokemon (Idas vita b-ponny) från ett hoppass jag hade tänkt visa er någon dag snart också. ;) 
 

Uteritt

Hej! Idag har jag ridit ut en sväng på Poppan tillsammans med Ida & Fina och Alva & Nissan (på tal om Nissan, det har jag ju inte berättat om... Det är en b-ponny som vi har på prov ett tag för att se om hon passar, ifall hon är bra ska vi köpa henne till Alva) och det var jättemysigt! :) Vi red en vända i skogen och Poppan skötte sig perfa, som vanligt ^^ Hon gnäggade inte och höll på och kolla på allt annat hela tiden som hon gjort det senaste, utan hon gick riktigt lugnt och fint o jag jobbade henne lite smått vilket gick super! Hon gick och tugga på bettet nästan hela tiden, var koncentrerad, och när jag jobbade lite så krökte hon fint på nacken och jobbade på lite mer med baken och ryggen. Jag är alltså väldigt nöjd med dagens tur, får se vad vi hittar på imorn! 
 
Bjuder på en liten bild på goaste Ida och Fina som jag tog för ett tag sen ;)

Dag 10

Lite kort fakta om Poppan
 
Ja, lite kortfattat då... 13 årigt sto, på ca 140-145 cm (inte slutmätt men förmodligen maxad c eller d-ponny). Väldigt glad i mat, har humör och gillar att få beröm. Världens sötaste brunskäck med mörkt brun (och lite vit) man och svans, och ljust blåa ögon! ^^ Gillar att hoppa, går rätt fint i dressyren när man hittar rätta knapparna och är oftast snäll att rida ut på, även om det kan finnas väldigt mycket saker att kolla på ibland... ;) Vill ni läsa mer om henne kan ni ju klicka på "läs mer om Poppan"-knappen i menyn, och är det något mer ni undrar är det bara att fråga! :))
 

Rubrik...

Hej! Vet att bloggningen legat lågt ett tag, nu på lovet har jag för det mesta vart i stallet så jag har inte hunnit med bloggen riktigt helt enkelt! Igår blev det en ganska lång stund i stallet, kom ut vid typ halv två och hem vid halv åtta! ;)
 
Det har vart riktigt kul att äntligen få rida Poppan igen nu när jag vart sjuk nån vecka och fått hålla mig hemma, även om hon har fått lite överskottsenergi. Jag har ju redan berättat om söndagens pass, men i måndags  longerade jag henne lite så att hon skulle få springa av sig, det tror jag var nyttigt. Jag lät henne mest springa på som hon ville, trava när hon ville och ibland blev det några små skutt och lite galopp också. ;) Det märktes att hon blev av med lite energi iallafall, för i början var hon mycket piggare jag behövde inte driva på henne något alls vilket jag behövde i slutet. Det blev en ganska kort stund då jag hade lite bråttom men hon fick komma ut och röra lite på sig iallafall. Hon var mycket mer avslappnad också, och gick inte runt och tittade på allt annat lika mycket som i söndags. :)
 
I tisdags struntade jag i att rida då det var så himla kallt och blåsigt, men det blev lite ledarskapsövningar på eftermiddagen medan Alva red lektion i stället. Det gick bra det också, vi fick en ny övning att träna på som Hannah tipsade oss om, den var jättebra och Poppan blev mycket mer intresserad och koncentrerad på mig!
 
I går då så red jag en liten stund i stora paddocken (vi har två paddockar, en liten, som egentligen bara håller för shettisarna men nu på vintern kan de stora också rida där, och en stor som mest är till för de större ponnyerna och hästarna), det blev en kortis då underlaget var ganska dåligt. Poppan gick iallafall jättebra, och var riktigt koncentrerad mot vad hon vart de senaste dagarna, hon lyssnade super och gnäggade eller kollade nästan ingenting när vi jobbade så jag är supernöjd! :)) 
 

Dag 9

10 sötaste hästarna på hästnet just nu
 Jag är absolut inte ute efter nån annan häst, men ni som letar kan ju ta er en kik (de står inte i nån ordning) ;)

Dag 8

Historien bakom Poppanköpet
Ja, hur började då allt? Vi hade kollat runt lite på olika hästar, vart och provridit en som inte passade oss och jag letade runt för fullt på hästnet. ;) Jag hade egentligen bläddrat förbi Poppans annons några gånger utan och reflektera över den, hon var ju liksom inte riden på två år pga föl... När vi sedan fick ett svar (av hon som vi vart och provridit den andra hästen hos, hon har ett köp-och säljstall) på vår egna annons som vi lagt ut, om en ponny som skulle komma så bestämde vi oss för att åka och titta iallafall. När den dagen närmade sig var vi dock osäkra på om vi ens skulle bry oss om att åka, men Alva övertygade oss, hon älskade skäckar och hade förälskat sig i annonsbilden på henne. ^^ Det är jag så glad att hon gjorde, vi åkte och provred och Poppan var perfekt! Ungefär en vecka efter veterinärbesiktningen kom hon hem, och jag är så otroligt lycklig över att det blev just Poppan, jag skulle aldrig vilja byta henne mot nån annan, vare sig sm-häst eller FEIdressyr-ponny!
 

Veckan


Dagen

Hej! Nu har jag precis ätit lite mat, efter att ha kommit hem från en lång dag i stallet! :)) Äntligen red jag Poppan igen för första gången på typ två veckor, nu känner jag mig bättre även om jag fortfarande är väldigt förkyld. ;) Det märks verkligen att hon inte har blivit riden så mycket de senaste veckorna, och till råga på allt verkar det som hon brunstar, igen (hon gjorde ju det alldeles nyligen)... Hon var väldigt pigg, steppa omkring och va okoncentrerad, och typ stanna o gnägga hela tiden XD Hon va jättespänd och när hon väl krökte lite på nacken slappna hon knappt av alls ändå. Nån gång i mitten av ridpasset fick jag henne iallafall lite lugnare, då slappna hon faktiskt av en del och gick ner i ganska låg form emellan åt. :) Hon blev dock väldigt sur när man bara puttade in henne lite om hon tryckte ut rumpan (vilket hon har en tendens att göra i "vanliga fall"också) eller huvudtaget krävde något, om det va i skritten börja hon trava och va de i traven tog hon bara upp huvudet och sprang på eller drog ner det till backen. Hon testar lite, så fort hon tycker det blir lite jobbigt så drar hon ner huvudet eller ökar farten i stället. Men men, som sagt har jag inte ridit henne på ett tag nu, så den närmaste veckan blir det hårdträning så hon blir av med överskottsenergin och börjar bygga muskler igen! Tänkte lägga upp ett schema för veckan, kanske delar med mig av det lite senare. ;)
 
Vintrig mule, tog bilden för ett tag sen men har glömt av att lägga upp den helt enkelt... :)

Dag 7

Använder du smink, och vad isåfall? 
 
Jag tycker inte att man ska använda massor av smink jämt, man är ju fin som man är liksom ;) Jag tycker också att det inte alls är snyggt med överdrivet smink, utan det ska se naturligt ut. När jag sminkar mig "ordentligt" brukar det alltså bli lite enkelt med lite rouge, läppglans/läppstift, mascara och ev. lite brun ögonskugga. :))
 

Äntligen träffa sessan igen

Hej! Nu ska jag snart till stallet. Jag är fortfarande inte frisk så det blir nog ingen ridning för min del. Jag hade iallafall tänkt mysa lite med Poppan och kanske träna lite ledarskapsövningar i paddocken. Det ska bli så kul att träffa sessan igen, har inte gjort det på typ en vecka nu så jag längtar verkligen efter henne! Jag bloggar nog lite mer när jag kommer hem. ;)
 

Dag 6

Vad har du för klädstil?
Oj, ja vad har jag för klädstil egentligen? Har väl ingen direkt så, har bara på mig det jag tycker är snyggt och känner för helt enkelt! Men gillar kläder i spets, både ljusa pastellfärger och lite mörkare jordnära färger, silkigt tyg och så. Gillar byxor som går lite högt upp i midjan, både jeansfärgade, bruna, marinblå och lite mer starka färger. 
Ni får tre bilder på mig i några av mina tröjor, som ni ser är dem lite olika. ;)
 
 
 
 
 

Hur man byter/sätter in en ny header

Ja, här kommer då andra bloggdesigntipset, nämligen hur man byter eller sätter in sin egen header! Fått önskemål om att skriva om detta, det är jättebra att ni hojtar till om det är något speciellt ni vill att jag ska ta upp så fortsätt med det!
 
1.Först så är det ju det här med teman, och det är ju lite olika i stilmallen på olika teman, men jag skulle rekommendera att ni väljer Dotty om ni vill ha ett enkelt tema att pilla lite med! Själv vet jag inte riktigt vad jag valde för tema då det var ett tag sen jag gjorde allt grovjobb med designen men jag tror att det var ett som heter Love, ångrar nästan att jag inte valde Dotty i stället men det kanske jag orkar ändra nästa gång jag byter header? När jag fixar åt andra brukar iallafall Dotty vara ett bra tema som är enkelt och smidigt. :)   
 
 
2.Så när du nu har valt dotty eller ett annat lämpligt tema, så är det dags att ladda upp bilden du vill ha som header! Det gör du genom att först gå in i arkiv, sedan bilder och välja en ny fil att ladda upp från din dator. 
 
3. När du sedan valt din bild är det viktigt att du kollar så att storleken stämmer, se det inringade området! Det finns upp till 1000 och det är hundra mellan varje, så har du en header som är 990 t.ex. (och du vill ha din header i den storleken den är, annars kan du självklart välja mindre då det går att förminska bilder man laddar upp också) så måste du välja 1000, och inte 900. ;) Sedan kan du ju välja att ändra namn och skriva till en beskrivning innan du klickar på starta uppladdning!
 
4. När bilden har laddats upp kommer det se ut såhär:
 
 
Nu ska du kopiera bildlänken till din fullstora bild, kopiera alltså den översta länken!
 
5. Gå nu in i stilmallen och leta upp kodstycket där det står header. 
 
 
Då ser det ut så här, iallafall om du valt temat Dotty. Det markerade området som pilen pekar på är bildlänken till din nuvarande header. Ta bort den och klistra istället in länken du nyss kopierade! Nu är själva headern insatt, men som du förmodligen kommer märka (om header inte var exakt lika stor som den gamla) så syns inte hela om du förhandsgranskar. Detta ska vi fixa till så klart ;)
 
6.Som ni ser står det Width och Height i dem markerade områdena, de bestämmer hur stor din header ska vara, alltså hur mycket som ska synas. För att hela headern ska synas måste du alltså skriva in rätt storlek här, är din header 990 px bred och 550 px hög ska det stå: width:990 px; och height: 550 px; så blir det rätt! Nu kanske hela headern syns, men det ser fortfarande konstigt ut, precis som om halva ligger utanför typ, och så ska det ju självklart inte vara! 
 
7.För att fixa det måste du leta upp kodstycket som heter Wrapper, och ändra lite med det inringade området på bilden. Som ni ser står även här Width, och även här måste du ändra till din headers bredd för att det ska bli rätt. Om vi tar exemplet ovan ska det alltså stå: width:990px;. :) Detta var det sista steget, förhandsgranska och spara!
 
Nu ska allt förhoppningsvis se bra ut med headern iallafall. Det kan hända att ditt bloggnamn står mitt i eller att menyn ligger för långt upp, men det har inget med headerinsättningen att göra så det tar vi en annan gång om ni vill! Nu vet ni förhoppningsvis hur man sätter in en header också, om jag inte förklarade allt för otydligt XD
 

Dag 5

 
10 intressanta fakta om mig:
 
 • När jag var liten hade jag verkligen jättejättekrulligt och jättejätteljust hår haha!
   
 • Jag älskar allt som har med choklad att göra (förutom mörk choklad då, uäh), speciellt vit choklad! Mums...
   
 • Jag har otur i spel och tävlingar, vinner nästan aldrig!
   
 • Jag har "bara" tävlat (inom ridsporten) tre gånger, då i klubbhopptävlingar även fast jag väl egentligen är mer dressyrintresserad! ^^ Känns ännu mer nervöst att tävla dressyr, man ska ha lärt sig och komma ihåg ett helt program liksom... :O
   
 • När jag är trött och umgås med mina kompisar kan jag skratta åt nästan precis vad som helst, hehe...
   
 • Jag tycker att det kan vara gott att äta våffla och pannkaka utan nånting på... ^^
   
 • Jag är allergisk mot nickel, och kan bara ha örhängen av titan. ;)
   
 • Jag gillar nästan alla färger, men inte orange.
   
 • Jag älskar kläder som har någon spets på sig, gärna i ljusa pastellfärger.
   
 • Jag gråter nästan varje gång jag ser på lejonkungen, den är så fin! :))
   
Haha... ^-^
 
Allting kanske inte var jätteintressant precis, men ändå... ;)
 
 

Ridbilder...

Hejhej! Det var ju faktiskt ett tag sen ni fick se lite ridbilder, eller ens höra om ridpass, men det beror dels på att jag faktiskt inte rida Poppan sen i måndags förra veckan då jag är sjuk (tror det är något influensaliknande jag åkt på, och det har varit hemkst långvarigt men nu känner jag iallafall att det är påväg att bli bättre) och sen så har jag ju inte kunnat rida henne ordentligt på ett bra tag så det har helt enkelt inte blivit några ridfoton eller nått kul att skriva om! ;) Längtar verkligen efter att bara få sitta på hennes varma breda rygg nu, det var ju ett tag sen... Tänkte iallafall att ni skulle få se lite blandade ridbilder, den första är från i början av juli när hon precis hade kommit, den andra är från i augusti tror jag (snacka om utveckling däremellan!) och de tre sista är från ett hoppass nån gång i höstas. ;)


Hur man byter bakgrundsfärg på sin blogg

Hej! Här kommer då första tipset i den nya kategorin, nämligen hur man byter bakgrundsfärg på sin blogg (på blogg.se då...)! Hoppas ni tycker om det och även fast många tycker att det är lätt så är det ju faktiskt jättekrångligt innan man vet hur man gör, eller hur? ;) Jaja, nu ska jag inte röra till det med en massa onödig inledning, här kommer bytabakgrundsfärg-guiden!
 
1. Gå in i stilmallen, och leta upp kodstycket där det står body (kodstycket är biten mellan { och } ). Leta upp det här:
 
 
2. Detta är färgkoden som bestämmer vilken färg din blogg ska ha. För att ändra färg skriver du bara in färgkoden till den färgen du vill ha här, istället för den som redan står. Om det står nånting liknande "url (länk)" i det här kodstycket också så är det bara att ta bort det, det är en bildlänk till en bild som du nu har som bakgrund. ;) Sådär enkelt var det, nu är det bara att förhandsgranska och spara!
 
3. Om du inte vet hur man tar fram färgkoden, fortsätt läs. Vad jag vet ska det gå att få fram färgkoden till en färg på nätet också, så vill du hellre göra på det sättet, googla! Jag brukar däremot ta fram den i programmet jag gjort min header i (det vill säga photoshop), då jag brukar vilja ha samma eller ungefär samma bakgrundsfärg som i min header. Detta tänkte jag alltså visa hur man gör, det är också väldigt lätt! Gå in i programmet, välj den färg du vill ha i "färgväljaren" (antingen med pipetten om du vill ha exakt samma som i t.ex. din header, eller bara en färg du tycker om). Om du nu använder photoshop cs6, som jag, ser det ut så här:
 
 
4. I det inringade området finns färgkoden, som ni ser sitter en # framför, precis som det ska göra i stilmallen! Kopiera denna och klistra in i stilmallen! Nu vet jag ju inte om koden går att hitta i alla program (vet dock att det går i gimp), men om du inte har ps så kan du ju som sagt googla på det, då hittar du säkert något! ;)
 
Hoppas ni gillade förklaringen, och att den gick att förstå någorlunda iallafall... XD Svårare än såhär var det inte, så nu vet ni som inte visste förhoppningsvis hur man byter bakgrundsfärg. Är det något ni inte förstår eller som ni undrar över så är det bara att slänga iväg en kommentar, så ska jag svara så gott jag kan! :))
 

Dag 4

Vilken ögonfärg har du?
Har väl lite blågrågrönaktig ögonfärg skulle jag säga, hehe... ;)
 
Random bild från i somras, jordgubbar, mums! ^^
 
 

Ny kategori, Bloggdesign - tips och trix!

Hej! Nu har det kommit in en ny kategori i bloggen, "Bloggdesign - tips och trix"! Tanken är att jag i denna kategori ska dela med mig av den lilla kunskap jag har om stil- och kodmallarna här på blogg.se, så att ni också kan fixa lite med era bloggar! Första tipset kommer upp imorn, ett rätt enkelt bastips, det handlar om hur man byter bakgrundsfärg  på sin blogg! Det kan vara nog så svårt när man inte vet hur man gör, så behöver du hjälp med detta så får du kika in imorn! Som ni kanske vet är inte jag världens bästa på att förklara saker enkelt och kortfattat, men jag tror nog att det ska gå och är det något ni inte förstår så får ni fråga. ;)
Tror ni att detta kan bli en kul och nyttig grej, eller slösar jag bara massa tid?
 

Hiss och Diss...

Hej! Ville bara börja med att säga att det verkar som om headern syns igen, eller för mig iallafall! Hojta gärna till om det ser konstigt ut för er. :)
 
Nu tänkte jag hissa och dissa ett par saker, först får detta supersnygga fleecetäcke en stor hiss, just för att det är så snyggt! Vet ju inte hur kvalitén är men det är dösnyggt, skulle inte Poppan passa jättebra i det?
 
 
 
Sen så vill jag dissa de här gummityglarna med små pluppar på, har inget emot utseendet så, men har själv ett par (inte just dessa från Hööks så vet ju inte hur dem är) och dem är inte så bekväma! Dem är tjocka, stela och jättekonstiga att rida med, vet inte om det är att jag är ovan kanske men jag gillar dem inte iallafall! ;)
 
 
Är det nån mer som provat dessa tyglar, vad tycker ni om dem i så fall? Och är det nån som har täcket, vad tycker ni om det i så fall? Är sugen på att införskaffa ett sånt åt Poppan nån gång... ;)

Dag 3

Vilken månad fyller du år?
Jag fyller år i September, bästa månaden! ;)
 
 
 
 
 
 

Är det bara jag?

Hej! Just nu kan jag inte se min header, utan det är bara vitt även fast jag inte ens vart inne i stilmallen och kodmallarna! Tänkte kolla ifall ni inte heller kan se den eller om ni bloggare har samma problem? Jaja, hoppas jag får bukt med det snart för bloggen är ju mycket finare med header och det är roligare att blogga också... ;)

För övrigt mår jag fortfarande inte bra, och har inte ridit Poppan på en vecka... :( Har bara vart där och fixat lite men som tur är får jag hjälp av min familj och mina stallkompisar så jag slipper anstränga mig allt för mycket. Det är jättesnällt verkligen, stort tack till er! Idag skulle Johanna rida henne också så då får hon ju lite motion vilket är super! :)) Bloggar nog inget mer idag, men imorn kommer nästa dag från 30 dagars-listan upp iallafall. ;) Kram på er!


Dag 2

Hur gammal är du?
Jag är tretton år gammal, fyller fjorton i år. ;) 
 

Dag 1

Vad heter du i andranamn?
I andranamn heter jag då Victoria, precis som prinsessan, hihi! Kanske har lite kungligt blod i mig? ;)
 

I'm alive

Hej! Ursäkta bloggningen de senaste dagarna, är fortfarande sjuk så jag har inte orkat hålla uppdateringen vid liv... Men nu har jag knåpat ihop den här 30 dagar-listan, kom på att jag fick in lite frågor att ha till 30 dagar som önskemål någon gång också, så jag blandade ihop dem med lite andra (ex. de jag kommit på) och här är resultatet! Ska försöka skriva så att dag 1 kommer upp idag eller imorn. ;)
 
 • Dag 1: Vad heter du i andranamn? 
 • Dag 2: Hur gammal är du? 
 • Dag 3: Vilken månad fyller du år? 
 • Dag 4: Vilken ögonfärg har du? 
 • Dag 5: Tio intressanta fakta om mig
 • Dag 6: Vad har du för klädstil? 
 • Dag 7: Använder du smink? Isåfall vad.
 • Dag 8: Historien bakom Poppan-köpet
 • Dag 9: 10 sötaste ponnyerna på hästnet just nu
 • Dag 10: Lite kort fakta om Poppan
 • Dag 11: Mitt skåp i stallet
 • Dag 12: Värsta avramlingen jag vart med om
 • Dag 13: Vad vill du jobba när du blir ”stor”? 
 • Dag 14: Vilket gymnasieprogram ska du söka till? 
 • Dag 15: Mina hästgrejor (ex. hur många schabrak, träns pannband ridbyxor osv. jag har)
 • Dag 16: Tycker du att det är okej att gråta? 
 • Dag 17: Favoritämne i skolan? 
 • Dag 18: Mitt roligaste hästminne
 • Dag 19: Vill du gifta dig? 
 • Dag 20: Vill du ha barn? 
 • Dag 21: Vardagssysslorna i stallet 
 • Dag 22: I min ryktväska
 • Dag 23: Vad har du för mobil?
 • Dag 24: Var ligger din mobil när du sover?
 • Dag 25: Min favorithästras
 • Dag 26: Tio fakta om min hund Turbo
 • Dag 27: Poppans värsta bus
 • Dag 28: Mina bästa fototips
 • Dag 29: 10 fotoredigeringstips
 • Dag 30: Är du nöjd med ditt liv? 
 
 
 
 
 
 

Foton från helgen...

Hej! Här kommer då lite bilder från i helgen, både på bara Poppan, och på Poppan och mig som Ida fotat! :))
 
 
 
 
 

30 dagar...

Då jag fått in önskemål om att göra en 30 dagar-lista (får er som inte vet vad det är så kan man kortfattat säga att det är en lista med 30 olika saker man ska skriva om för varje dag i 30 dagar helt enkelt) så hade jag tänkt fixa detta! Måste bara hitta en bra lista först, om ni har några förslag på frågor/punkter får ni gärna kommentera! :))
Har själv lyckats åstadkomma dessa punkter än så länge(absolut inte i någon ordning):
 
 • Tio intressanta fakta om mig
 • Poppans värsta bus
 • Historien bakom Poppan-köpet
 • 10 sötaste ponnyerna på hästnet just nu
 • Värsta avramlingen jag vart med om
 • Mitt roligaste hästminne
 • Lite kort fakta om Poppan
 • Vad jag vill bli när jag blir "stor"
 • Mina hästgrejor (ex. hur många schabrak, träns pannband ridbyxor osv. jag har)
 • I min ryktväska
 • Mitt skåp i stallet
 • Vardagssysslorna i stallet
   
Ja, det var väl det jag som jag kommit på, som sagt får ni mer än gärna komma med förslag så att jag kan köra igång med det här snart! ;)
 

Ännu mer designpill... :))

Ja, som tur är har jag haft lite "intesåansträngande-saker" att fixa med idag, så det har inte blivit allt för tråkigt! Nu har jag fixat en header åt supergoa Erica också. :) Klicka HÄR om de vill se resultatet och besöka Ericas blogg så klart! 
 
Hade tänkt att det skulle komma ut lite bilder på mig och Poppan och även på bara Poppan från i helgen inom snar framtid också, och när jag har orken och inspirationen till ett lite längre och intressantare inlägg hade jag tänkt fixa det också, så att det blir lite rolig läsning för er! ;)
 

Designfix...

Hej igen! Jag är fortfarande sjuk... :( Det är ruskigt tråkigt här hemma, man orkar inte göra så mycket men blir ändå rastlös liksom. Som tur är har jag haft lite headers att pilla med, förutom att jag satt in min egen så har jag även fixat en design till underbara Ida! Klicka på bilden här nedanför för att se resultatet och besöka Idas blogg, den är verkligen värd ett besök! :D
 
 
Obs! Såg att bildlänken inte funkade, klicka HÄR i stället!

Ny header!

Det blev att jag bytte till den nya headern ändå, kunde inte hålla mig! Vet fortfarande inte om jag gillar den nya eller den förra bäst, men blev iallafall väldigt nöjd med den. :D Vad tycks?
 
 

Ny header?

Hej! Är fortfarande sjuk, därför har bloggningen inte legat på topp de senaste dagarna... I alla fall har jag en header på lager, men är rätt nöjd med både den och den som jag har på bloggen nu, så kan inte bestämma mig för om jag ska byta eller inte! Därför tänkte jag nu ta lite hjälp av er! Vill ni ha lite nytt med en fräsch header här på bloggen nu eller ska jag vänta lite? Ni får ett litet smakprov på hur den nya headern ser ut, så kanske ni har lite lättare att bestämma er och samtidigt blir lite nyfikna... ;)
 

Some pics from the summer...

Hej! Idag är jag sjuk, inte kul... :( Jaja, igår var jag ju i stallet, men orkade faktiskt inte rida så det blev lite ledarskapsövningar i paddocken istället. Det gick rätt så bra, vi fick till lite fler bra stanningar den här gången! :)) Så länge bjuder jag på lite gamla bilder från i somras, vill bara ha sol och värme nu!

 

Bloggtävling!

Jag är med om detta jättesnygga träns från Cheval, ifall du också vill va med klickar du här
 
 
 

Promenad + träning i paddocken...

Hejhej! Har precis ätit efter att ha kommit hem från stallet, var där ganska länge idag! :)) Jag gick en liten promenad med Poppan ut i samhället, och efteråt tränade vi lite ledarskapsövningar i paddocken. Det gick rätt bra, hon följer efter mig ganska bra nu, när jag går framför med långt grimskaft och svänger runt i konstiga små krumelurer så följer hon efter. Stanningen kan bli mycket bättre, hon stannar inte alltid när jag gör det, och hon reagerar inte så mycket när man stampar i marken och stannar. Hon mest fortsätter lulla på tills hon står bredvid... Men vissa gånger får vi till det! ;) Tränade även lite flyttning, går väl ganska så okej för det mesta, men även detta kan vi bli bättre på. Sen så är hon lite okoncentrerad ibland också, och går mest runt och kollar på annat... XD Men övning ger färdighet, så vi kämpar på!
 
Imorn vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, kanske blir en ridtur ut i samhället? Lite senare hade jag tänkt fixa till lite bilder på Ida och hennes söta ponny Pokemon som jag tog för ett tag sen också, så dem kommer ut idag eller imorn förhoppningsvis! Så länge får ni se ännu en bild från när Ida fotade mig och Poppan igår, resten kommer ut inom snar framtid, jag lovar!
 

Bildredigering...

Hej! Tänkte att det skulle va kul för er att få se hur jag kan redigera mina bilder, så här kommer en video på hur jag redigerar den här bilden:
 
 
Vet att jag rörde till det lite i filmen, vid suddet tillexempel XD, men jag hoppas ni fattar ändå!
Kommentera gärna i fall ni vill se mer sånt här! :))
 
 
Titta i HD för bästa kvalité! ;)

Ida och Fina

Igår fotade jag ju även underbara Ida och shettisen Fina! Ida är verkligen en helgo tjej, och det var jättekul att fota dem! Det skulle egentligen blivit fler bilder, men kortet blev fullt... Jaja, ni får se dem som vi fick till iallafall, visst är dem superfina tillsammans?! <3 :))
 

Foton från igår...

Hej! Igår blev det ju en riktig fotodag i stallet som sagt! På kvällen var jag och Almina på bio och såg filmen Ego också ju, det var jättemysigt och filmen var riktigt bra! :)) Tänkte iallafall att ni skulle få se lite bilder från igår, fotade ju massor! Tror inte att allt får plats i det här inlägget så det kommer upp fler framöver förmodligen... ;)
 
Först får ni se en på mig och Poppan, resten på oss kommer senare, och sen några på Alva och Kalle och sen nån på Freia och Maskot också! Berätta gärna vilken som är er favorit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bio...

Hej! Nu har jag precis ätit lite mat efter att ha kommit hem från stallet och nu gör jag i ordning mig för att gå på bio med bästa Almina! Ska bli jättrmysigt, vi ska se på Ego, vad jag hört så ska den vara bra iallafall! :)) Idag har vart en riktig fotodag, minnet var tomt när jag åkte och fullt när jag kom hem, hehe... ;) Jag har fotat både Alva och Kalle, Freia och Maskot, Ida och Fina och bara Poppan! Sen så var underbara Ida jättesnäll och fotade mig och Poppan också, tack! :D Här kommer ett litet smakprov på mig och Poppan, resten av bilderna kommer senare! ;)
 
Förresten så har hon sin nya lädergrimma på bilden, visst är den snygg?! Kommer fler bilder på henne i den senare. ;)

Poppan nickar...

Har ju utlovat en film på när Poppan nickar (det enda tricket hon kan än så länge) så nu ska ni få det! Det kommer bättre och längre film snart, som ni kan se i slutet av filmen... ;)
 
 
 
 
 

Turbo

Min vovsing såg så söt ut när han låg där på min mjuka matta och slappade häromdan, så kunde bara inte låta bli att knäppa lite gulliga bilder, visst är han söt?! Har ni sett hur kul han ligger med bakbenen också, om jag inte hört alldeles fel så är det bara vissa raser som kan vika ut dem så där... ;)
 
 
Vilken gillar du bäst?

10 bästa bilderna som jag fotat...

Fick ju som önskemål för ett litet tag sen att jag skulle välja ut bästa bilden jag fotat och visa er, men det var lite svårt att välja en då jag fotat så många väldigt olika bilder så det får bli tio stycken favoriter i stället! Inte i nån speciell ordning...
 
En bild på några rosor ute i våran yttepyttelilla trädgård som jag fotade i somras, jättenöjd med både bilden och redigeringen om jag får säga det själv faktiskt... ;) 
Alva i yttepyttelilla trädgården (igen), älskar denna bilden, blommorna, ljuset som strålar ner på Alvas hår, ja allt!  
Alva och Poppan, ser ni Alvas drömmande blick upp i himlen? <3 
Ett par skor som jag hade för ett tag sen, var min favvoskor men jag fick lämna tillbaks dem för det stack ut en tagg rakt in i hälen...  
Poppan i somras, älskar vinkeln, och så är ju min skönhet lika vacker som vanligt ^^ 
 
 
Engla, en av dem två minatyrhästarna i stallet, gillar vinkeln och det lite disiga ljuset!
 En bild precis i splashet från när jag fotade vattendroppar häromdagen, redan en favorit!
 Söta Cocos, gillar hur hon nyfiket tittar fram, och att jag fångat det lite under ifrån.
Poppan i hagen i somras, vet egentligen inte riktigt vad jag gillar i själva fotandet i denna bild, men nånting får mig att bara gilla den väldigt mycket helt enkelt! XD 
Och sist men inte minst (jo faktiskt...) kommer en bild på den andra miniatyrhästen Dollys mule! Gillar fokuset på mulen och det mjuka över bilden.
 
Så, det var dem! Det var som sagt väldigt svårt att välja då jag tagit många kort i mina dar... ;) Kommentera gärna vilken som är din favorit! :)
 
 

RSS 2.0