Äventyrsritt!

Hej! Idag red jag ut med Savannah och hästen Evita, och även Alva och Nalle. Då vi hört att det skulle vara väldigt halt i samhället tog vi en sväng i skogen i stället, och det blev en riktigt speciell men rolig ridtur! Det var ganska så halt på vissa ställen, så vi fick hitta på egna vägar mellan trädstammar och stubbar. Poppan kan vara lite stissig när det är ojämn och krånglig terräng (dessutom har vi nästan aldrig ridit just den vägen förut), men idag var hon verkligen superlugn! I början blev hon rädd för någonting, och då funderade jag över hur det här skulle gå, då det dessutom regnade och blåste! Det gick verkligen över förväntan, speciellt som vi ryttare var lite spända när det var så halkigt och isigt, dessutom började det skymma och var lite dimmigt på vissa ställen, (det gjorde det ju inte bättre att vi såg älgspår vid det lite dimmiga stället...) kusligt! Poppan var som sagt verkligen jättelugn och trygg, och det märks att hon litar mycket mer på mig nu än vad hon gjorde i början! På vissa ställen var det vatten under isen (väldigt lite dock) som inte gick att se, och där sprack den några gånger! Som tur var höll hästarna sig lugna, jag och Poppan gick först och hon var riktigt modig! Det var en gång jag fick sitta av och leda henne över ett ställe, där var det mycket is (kanske med vatten under :o ...) och dimmigt, men hon följde snällt efter mig när jag gick framför och visade vägen. På ett annat ställe ville hon heller inte riktigt gå, där var det också mycket is, så då fick Evita gå före in bland träden i stället... Det var alltså lite kusligt men en väldigt spännande uteritt, en bra sista ridtur på året! :)
 
Jag och min fina prinsessa! <3

Mellandagsrean på Hööks...

På torsdag ska förmodligen jag och min kompis Almina åka till Hööks, då mellandagsrean där startar då. Jag har redan planerat lite för vad jag ska köpa, men jag hittar säkert nått mer när jag får se vad de har för erbjudanden. Jag tänkte i alla fall ta och visa er vad jag planerar att inhandla, vill inte köpa allt för mycket då jag ska till gbg horse show i vår också och vill handla mycket där! 
 
Dessa lindor funderar jag på att köpa, jag har ett rött schabrak hemma som dem nog skulle passa till.
 
Jag ska också köpa dem här bakskydden, då jag fick framskydden i julklapp. :)
 
Sedan skulle jag också vilja ha det här till lindorna, men det får jag nog spara till en annan gång om dem inte har nått bra erbjudande på det... ;)
 
 
 

Uteskritt...

Hej! Om en stund ska jag till stallet, det blir nog en mysig uteskritt på Poppan tillsammans med min lillasyster och ponnyn Nalle. Idag är det ju nyårsafton vilket betyder att nyårsinlägget kommer ut ikväll (00.00)... ;) Jag har alldeles nyss skrivit grunden till det, känner att det blev väldigt hästrelaterat i år, men det är ju inte så konstigt då det varit ett riktigt hästår för mig! Vi har köpt Poppan vilket betyder massor av mer tid i stallet, jag har lärt känna min goa stallkompisar bättre, och vi är verkligen ett gott gäng! Mer än så säger jag inte, men alltså ett väldigt hästrelaterat nyårsinlägg. :) 
 

Mysig uteritt...

Hejhej! Har kommit hem från stallet nu och ska alldeles strax äta lite god mat... :) Idag har jag hjälpt till på sista ridlägerdagen, och även skrittat ut en sväng i samhället ned ett gäng stallkompisar! Det var mysigt och Poppan skötte sig bra och höll sig lugn. :)) Jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska skriva åsiktsinlägget om, men jag funderar för fullt! Återkommer kanske senare, annars blir det imorn. Då är det ju nyårsafton också, och det årliga nyårsinlägget kommer ut... ;)


Idag igen

Hejhej! Har hjälpt till på shettisridläger idag med, och imorn är sista dagen. I kväll har vi haft gäster här, och nu tänkte jag uppdatera er lite snabbt innan jag tar det lugnt och slappar lite framför teven. :) Hade tänkt att jag ska försöka sno ihop ett litet åsiktsinlägg nån dag, jag ska bara hitta något att skriva om, hehe... Den tredje januari börjar mellandagsrean på hööks, och jag och min kompis Almina hade tänkt åka dit och shoppa lite! Kul och mysigt! Vi får inte bränna för mycket pengar bara, vi ska nämligen gå på göteborg horse show tillsammans och då måste vi köpa massor på mässan ju! ;) Jag bloggar mer imorn, då kanske jag har kommit på vad jag ska skriva åsiktsinlägget om också.

Shettisridläger...

Hej! Idag har jag ju hjälpt till på ridläger, mysigt! Snart blir det mys med familjen, tänkte bara uppdatera er lite först. ;) Har egentligen inte så  mycket att skriva om, tips? Imorn ska jag till stallet rätt tidigt, så att jag hinner mocka och så hos Poppan innan ridlägret börjar, vi ska nämligen få gäster på kvällen ;) Slänger in en liten bild på Poppan som jag tog för ett tag sen, och en liten instagrambild på hur hon blev i vintertäcket jag fick i julklapp också...
 
 

Alldeles strax till stallet...

Hej! Bloggar bara lite snabbt såhär på morgonkvisten/förmiddagen (vad man nu vill kalla det), jag ska snart iväg till stallet och hjälpa till på shettisridläger! Mysigt ska det bli, med goa stallkompisar och söta små barn! Knäppte lite foton på mig i en av tröjorna jag fick i julklapp, så den enda som blev bra ska ni få se nu! Fotar kanske mer i eftermiddag, jag hann ju faktiskt aldrig att prova reflexskärmen nu på morgonen... ;) 
 
Det är ett linne i lite silkigt tyg, med en svart krage upp till, det syns dock inte så bra på denna bilden men jag kanske kan fixa lite detaljbilder snart. Jag tycker i alla fall att den var riktigt snygg, har gått och kollat på den ett tag i affärerna! :)

Lite bilder på några av julklapparna jag fick...

Hej igen! Tänkte då lägga ut lite bilder på en del av julklapparna jag fick, fler bilder på resten kommer senare, och  så ska ni även få se bättre bilder på hur Poppan blev i grejerna. :)
 
Skalet på mig och Poppan, är jätteglad att jag fick det! :))
 
 
En ny säkerhetsväst som jag kollat på länge :)
 
Marinblått schabrak och matchande benskydd till Poppan, även en snygg och matchande väst till mig! Här matchas det för fullt, längtar tills våren då jag kan ha västen till också, supersnygg outfit asså ;)
 

Reflexskärm....

Hej! Tänkte då berätta lite om hur det gick till när jag skulle få ihop den här reflexskärmen då, till och börja med tog det mycket längre tid, var tråkigare och jobbigare än vad jag trodde, sedan hade jag ju fått för mig att göra en jättestor på en gång också... Men den funka rätt bra i alla fall, dock fick jag improvisera lite när jag skulle testa den då jag inte hade några bra ljuskällor (det var kolmörkt ute, min taklampa gav inte mycket ljus och jag har ingen extern blixt), alltså fick jag exprimentera lite med kamerans inbyggda blixt och en fönsterlampa... Ni förstår ju kanske då att jag inte provade den under de bästa förhållandena, men jag tycker man kan se en del skillnad ändå, och så ska jag prova den imorn bitti när det är ljusare ute... Jaja, nu ska jag sluta tjata, och visa med bild och lite (så lite som jag kan hålla mig till) text hur jag gick till väga. Ni ska såklart få se testbilderna också. ;)
 
Jag började alltså med att ta fram sax, tejp, kartong och såklart aluminiumfolie.
 
Sedan klippte jag ut kartong i önskad storlek (vilket blev ganska stort i mitt fall...) ;)
 
Jag knöglade ihop en bit aluminiumfolie till en boll, lite för mycket och oförsiktigt insåg jag...
 
...då detta hände när jag skulle veckla ut det igen...
 
Jag insåg alltså snabbt att man fick börja med en liten bit i taget, och först skrynkla ihop lite och veckla ut, sedan ännu mer osv.
 
 
När jag nästan var färdig och höll på att tejpa fast den tredje biten folie. Som ni ser ska man ha den blanka sidan utåt, vilket jag kom på när jag redan satt fast den första biten, som tur var hade jag gjort något rätt iallafall och slapp börja om. ;)
 
Detta är alltså första provbilden, utan reflexskärm. Kollar ni på den nedre ser ni att allting är mycket "hårdare" på den här bilden, skuggorna, färgerna osv.
 
Detta är då med reflexskärmen, som ni ser är bilden mjukare, skuggarna inte alls lika hårda och färgarna mer behagliga. Ingen av bilderna är redigerade.
 
Till sist får ni en liten behind the scenes-bild också, dock när jag skulle provfota en annan sak, men ni ser ju en del av reflexskärmen som färdig iallafall. ;)
 
Sådär, vill ni nu prova att göra en egen reflexskärm råder jag er att googla efter en riktig förklaring, men här kanske ni såg lite av hur det gick till iallafall... ;) Har fixat lite bättre bilder på ett par av julklapparna nu också, dem kommer upp snart!
 
 

Mys med familjen

Hejhej! Idag blir det inget stall för min del, då vi har medryttare på Poppan torsdagar och fredagar. Lite tråkigt nu när det är lov men bra när det är skola och mycket att göra... Nu är vi på väg till badhuset och ska bada, sen ska vi hämta mamma från jobbet och gå ut och äta lunch tillsammans :) En riktig mysdag med familjen alltså! Imorn blir det stallet även fast jag inte har Poppan, ska hjälpa till på shettisridläger vilket också ska bli mysigt, hoppas många av mina goa stallkompisar också ska hjälpa till! Kommer säkert kila bort och hälsa på min skönhet när jag får tid över... ;) Jag bloggar mer senare, tänkte prova på att göra en egen reflexskärm att ha när jag fotar, så då får ni se hur det gick...


Mysig uteritt! (och lite beröm till Poppan, eller mest beröm förresten...)

Hejsan! Tänkte då berätta lite om uteritten med Elin och ponnyn Sangria idag! Jag red i det nya schabraket och dem marinblåa benskydden som jag fick i julklapp, snyggingen Poppan blev jättefin i det! Ni får en liten (och rätt suddig) mobilbild så länge, tills jag fixat bättre. :) Ska fixa lite bilder på de andra julklapparna snart också, håll ut, hehe! 
 
 
Skrittade som sagt ut en sväng med Elin, vi red den vägen som vi red på julaftonsritten. Poppan var verkligen jättelugn, jobbade henne lite i form i början men sedan bestämde jag mig för en riktigt kravlöst och avslappnad ridtur och hon fick gå på halvlånga tyglar nästan hela tiden. Hon är snäll att rida ut på, men kan titta till på lite läskiga saker ibland, så idag försökte jag vara så avslappnad och rida "samma" (och inte göra något annorlunda, t.ex. korta upp tyglarna mycket när jag ser något som hon KANSKE kommer tycka är lite läskigt) som möjligt, för att jag inte ska sända ut signaler om att det är farligt. Det funkade faktiskt riktigt bra! Jag lät henne bara lunka på och brydde mig inte så mycket kollade runt på lite saker, och hon tittade faktiskt bara till LITE extra på en stor snövall och inget annat! Hon var glad och spetsade öronen, men var ändå jättelugn, och till och med på hemvägen var hon superlugn och jag kunde rida på halvlånga tyglar hela tiden då också (utan att hon började småtrava, steppa eller öga takten mycket!), jag behövde bara ta lite i tyglarna för att hon skulle sakta ner lite :D Jag gjorde även lite halter för att kolla av henne lite och hon väntade fint, den ända gången hon blev lite otålig var när vi fick vänta en evighet på att massor av bilar skulle köra över vägen vi skulle korsa för att komma hem, men det gick fint och hon var jätteduktig! Hehe, berömmer min häst väldigt mycket nu känner jag, men jag är verkligen stolt över henne idag!
 
När vi gick in från hagen och inne i stallet tränade vi även lite ledarskapsövningar, att hon skulle backa när jag ville, gå bakom mig när jag ledde och stanna när jag gjorde det. I början gick det inte så bra, jag ställde mig framför henne, försökte göra mig stor och vifta lite med armbågarna så att hon skulle backa (då ledaren, jag, ville ha eget utrymme...) men det tog hon ingen notis om utan stod bara kvar, hehe... Jag började gå, stampade i marken när jag stannade och viftade till lite mer med armbågarna för att hon skulle märka det, men icke sa nicke, hon fortsatte gå tills hon stod bredvid mig och var tvungen att stanna. När vi kom in i stallet tränade vi lite till på att hon skulle backa när jag stor och (inte så) biffig gick mot henne, stå kvar när jag fortfarande var stor men hade slutat få henne att backa, och sänka huvudet och kanske även komma lite mot mig när jag slappnade av och tillät. Till slut gick det bättre, efter en stunds backförsökande tog hon ett steg bakåt, då stannade jag till, fortfarande "stor" för att hon skulle stå kvar, och sedan slappnade jag av och sträckte fram mina händer lite, då sänkte hon faktiskt huvudet, kom fram och nosade. Kanske inte låter som någon stor bedrift för er, men jag blev väldigt glad i alla fall då det er ett steg mot mig som trygg ledare hela tiden! :) Och ledare är ju precis det jag vill vara, Poppan ska lyssna på mig och det är jag som ska bestämma! Jag övade även lite på att flytta henne för tryck, hon har vart lite svår att flytta i ridningen tidigare också, så därför är det ju bra att öva från marken + att det höjer "min rang" och hästen blir lite påmind om vem som bestämmer... Såklart lättar jag på trycket så fort hon flyttar ett steg bakåt, åt sidan eller vart hon nu ska.
 
När vi kom tillbaks från ridturen lät jag Poppan stå och slicka på sitt slickgodis medan jag sadlade av, sedan fick hon täcke på sig och komma in i boxen. Hon var alltså jätteduktig och mysig idag, känner mig så otroligt lycklig över att jag har henne. Är så stolt över henne, har ni känt så någon gång, då allt bara är perfekt och blir rätt, när hästen bara är en såndär otroligt vacker vän som gör en helt varm inombords, när man vill vara kvar just i den stunden hela livet?! När man tänker tillbaka på det och blir stolt, lycklig, varm och bara ler stort?! Så känns det iallafall för mig nu. Sedan var ju inte sällskapet på ridturen fel heller, Elin är en supermysig tjej och vi har alltid kul, skrattar och har oss, dessutom är Sangi och Poppan bästisar, så det kan ju inte bli bättre :) 
 
Känner att jag har skrivit jättemycket nu, ni som läst allt, hur orkade ni? Behövde väl skriva av mig lite, gillar ju att skriva och i det här fallet blev det Poppan som blev överöst av beröm, hehe... Jag kan faktiskt inte hjälpa det, jag tycker bara att hon var så otroligt fin idag, men så klart har även vi dåliga dagar också, då allt bara blir fel... ;)
 
För er som orkar lite till, så tänker jag bara visa en liten snabb bild på mobilskalet jag fick i julklapp också, sedan är inlägget slut, jag lovar!
 
 
Okej, inte riktigt slut... Jag bloggar kanske lite mer sen, om jag orkar efter detta inlägget (...), annars blir det imorn, då ska jag även till vattenpalatset och bada med familjen, mysigt! Tack till er som läste, och ni som inte orkade, jag förstår er, och det var nog inte jätteintressant (och förmodligen inget viktigt enligt dem som läste det, men det handlar om något viktigt för mig <3) ändå! ;)
 

Hemma...

Precis kommit hem från stallet, jag skriver mer om dagen senare men jag skrittade iallafall ut med en tjej i stallet som heter Elin, och Poppan var superlugn och snäll idag igen. :)
 
En öronbild från idag, även instagrambild ;)

Dagen...

Hej! Idag har jag ju som sagt vart på bio med familjen, mysigt var det! :) Tidigare idag var jag så klart i stallet, och provade lite julklappar som jag fick igår. Jag skrittade ut en väldigt kort sväng i samhället barbacka, och Poppan var jättesnäll och lugn! Hon blev lite piggare på hemvägen, men det fixade vi snabbt med några halter och lite arbete i låg form... ;)

Orkar inte fixa bilder på julklapparna nu, men jag kan ju berätta lite om vad jag fick i alla fall. Fick lite saker till Poppan, ett schabrak med matchande benskydd och även en matchande väst till mig, en säkerhetsväst, ett vintertäcke, ett mobilskal med mig och Poppan på, lite kläder mm. :) Skriver mer imorn.

Bio

Hej :) nu är jag på väg mot vbg för att se på bio med familjen, mysigt! Skriver mer om dagen, vad jag fick i julklapp osv. senare, red iallafall en kortis barbacka på poppan förut och hon var jättesnäll! :)


Poppanfotograferingen

Hej! Tänkte då lägga ut de bästa bilderna från när jag fotade Poppan igår, blev rätt så nöjd med dem ni får se i alla fall.. ;) Har allt mina favoriter, som ni förmodligen kommer att få se fler gånger här. 
 
 
 
 
Min lilla fotomodell till ponny ställde upp sig ståtligt och nästan poserade, haha.
 
 
 
En av mina favoritater... :)
 
 
Min absoluta favorit, kommer nog att användas mycket, hehe... :) Kan stirra mig blind på denna bilden, om jag får säga det själv tycker jag att min ögonsten är så otroligt vacker! <3
 
 
Vilken gillade ni bäst? Som sagt är min favorit den sista, men gillar även 2an, 7an och 8an skarpt! :)
 
Nu ska jag fortsätta kolla på Kalle Anka, och sedan ska jag göra mig i ordning det sista inför julfirandet, kommer kanske en bild på kvällens outfit sen också... 

Mer om julaftonsritten...

Hej igen! Tänkte då berätta lite mer om julaftonsritten! Förutom att det var väldigt mysigt så skötte sig Poppan också oväntat bra, även om hon så klart var tvungen att kolla till på lite läskiga saker ibland. Till en början lunkade hon på vädligt fint och snällt, men när vi kom till ett ställe där hon inte vart förut så ville hon gärna gå så tätt intill  sin bästa hagkompis Sangi som gick framför som möjligt, så kände hon sig lite tryggare. Jag red alltså bakom Elin  som red Sangi, och pratade en del med henne, så det var ju tur för Poppan så hon fick en trygg hästkompis att gå med... ;) Har ett par bilder tagna med systemkameran (och inte min mobil som den förra) som ni ska få se, tänkte visa er bilderna från fotograferingen igår också lite senare. 
 
 
 
 
 
 
 
Och till sist vill jag och min älskade lilla tomtenisse önska alla läsare en riktigt god jul!
 

Julaftonsritt...

Nu är jag på väg hem efter julaftonsritt och mys i stallet, supermysigt och poppan var jättesnäll för det mesta! :) Jag skriver mer sen, så länge får ni en mobilbild på min älskade lilla tomtenisse ;)


Dagen + Sneak peak från poppanfotograferingen

 Hej igen! Tänkte då skriva lite om dagen idag, den började med att jag åkte ut till stallet vid ungefär halv tolv och började med att mocka och fixa i ordning alla grejer (såsom foder, hö och vatten) till Poppan. Jag och min goa stallkompis Johanna hade planerat att skritta ut en sväng ifall hon hann (vilket hon gjorde), då hon tog hand om Dellas, en häst i stallet. Hon hann alltså, och vi tog en mysig tur ut i samhället. Ifall ni läst presentationen om Poppan vet ni förmodligen att hon har varit halt ett tag och att vi nu börjat skritta igång henne igen, och därför har hon alltså vart ganska pigg under skritturerna. Idag var hon dock inte alls det (hon var nästan lite för seg), vilket kändes rätt så skönt faktiskt, att liksom inte behöva sitta och hålla i henne hela tiden utan bara låta henne lunka på. På väg hemåt blev hon dock lite piggare, men inte alls som de andra dagarna! 
 
Efter ritten myste vi en stund i stallet, Poppan fick stå och äta gott slickgodis medan jag sadlade av. Sedan fick jag lite hjälp av Johanna som höll Poppan när jag fotade henne, hon betedde sig som en riktig fotomodell, ställde upp sig fint och ståtligt och nästan poserade! :)) Min lilla sötnöt. Fick en del bra bilder tror jag, ni får se dem när jag redigerat dem lite. ;) Tack Johanna för hjälpen! Här får ni en liten sneak peak så länge, tagen med mobilen då jag inte hunnit ladda upp bilderna på datorn än. 
 
 
                                                              
 
 
 
Tänk att det är julafton imorn, tiden har gått så otroligt fort, man har ju knappt hunnit längta ju! På morgonen ska vi ha den årliga julaftonsritten, och jag ska så klart vara med på Poppan! Jättemysigt som vanligt ska det bli, jag hade tänkt rida barbacka och Poppan ska få en liten tomteluva. Ska se om någon kan fota oss före, annars får jag ta lite bilder själv före/efter. ;) Efter julaftonsritt och lite snack + godjulhälsingar med min underbara stallkompisar blir det hem och duscha och göra sig i ordning inför julfirande! Det ska bli supermysigt och jag kommer nog inte kunna sova ikväll, hehe... :)) 
 
 

Välkommen till karamellpuff.blogg.se!

Hej, och välkommen hit, till min alldeles nystartade blogg! Jag som skriver heter Evelina, och mig kan ni läsa mer om ifall ni klickar på "Läs mer om Evelina" i menyn. Min bästa vän här i livet kallas för Poppan och är världens bästa och sötaste d-ponny, enligt mig i alla fall. Vill ni läsa mer om henne kan ni klicka på "Läs mer om Poppan" i menyn. 
 
Tidigare har jag haft en blogg på blogspot, men efter en del funderingar kom jag till slut fram till att jag skulle byta hit, då jag tycker att man lättare kan få till en snygg design här och så vidare eftersom man kan ändra mycket i stil- och kodmallarna. :) Fortsätter ni att läsa bloggen blir jag otroligt glad, den handlar om det mesta i mitt liv, foto, min vardag och hästar framförallt! Finns inte så mycket mer att berätta, läs gärna lite mer om mig och Poppan, och följ bloggen så klart!
 
     
Poppan i hennes julpyntade box, tänk att det faktiskt är julafton imorn! :))  
 
 
Inlägg om dagen kommer senare + en liten sneak peak från när jag fotade Poppan tidigare! ;)
 
 

Pocahontas

 
Pocahontas Blue Eyed Pops, aka Poppan, är ett 13 år gammalt sto. Oftast snäll, men väldigt matgalen och maten går alltid i första hand! När man väl hittat "rätta knapparna" är hon också oftast väldigt rolig att rida (när hon är på humör), kanske lite egen och speciell... :) Hoppning tycker Poppan är roligast, då taggar hon, spetsar öronen och blir en liten piggelin, men hon går fint i dressyren också när man vet hur man ska göra. Att rida ut är spännande, dock kan det finnas lite saker att titta till lite extra på, men annars går hon på snällt.
 
I stallet är hon snäll, dock kan hon bli lite sur i boxen om hon står där och äter, och har nog inte riktigt accepterat mig som ledare ännu... Tar man henne från maten tycker hon alltså inte att det är jättekul, men hon brukar vara riktigt mysig, snäll och kelig i stallgången. Vi tränar lite trick tillsammans, och sen en tid tillbaka kan hon nu nicka åt frågor, oftast mot god belöning (mest i form av mumsigt slickgodis) förstås.
 
Poppan har varit halt ett tag, så vi fick åka iväg till en hästklinik med henne. Där visade det sig att hon hade fått grus inpackat i hoven, så det fick dem skära upp och tömma ut och sedan blev det några veckors vila... Nu är hon på bättringsvägen igen, och vi har börjat skritta henne, oftast mysiga turer ut i samhället.
 
Så klart är hon också världens sötaste till utseendet, ljust blåa ögon och brunskäck med mörk man och svans, urgullig! :))
 
 
 
                  
 
                  
 
 

Evelina

Hejsan! Jag som skriver här på bloggen heter Evelina och är en glad och hästgalen tjej på 13 år. Jag bor i den lilla staden Trollhättan.
 
Min lediga tid spenderas oftast på Stall Ängkullen, där min ponny Pocahontas står uppstallad (mer om henne kan ni läsa om ni klickar på "Läs mer om Pocahontas" i menyn). Där finns även en shettisridskola, och ibland ordnas stallfritids, ridläger, shettiskalas  som jag brukar hjälpa till på. Jag är även med i en alldeles nystartad ungdomsgrupp tillsammans med mina goa stallkompisar, där vi ordnar lite roliga aktiviteter för barnen. Jag började rida på ridskola 2005, då på en ridskola som kallas Ängens gård. Pocahontas, eller Poppan som hon kallas, blev min i juli 2012, och vi har redan gått igenom mycket tillsammans, som gjort att vi fått ett starkare band. Jag älskar henne redan, och vi jobbar på att få en ännu bättre relation tillsammans. 
 
Som ni säkert kommer att märka gillar jag även att fota, mestadels hästar, men även andra djur, naturen och människor. Jag fotar med min Nikon D3000, oftast med det vanliga objektivet som följer med, men när jag fotar mer stillastående saker än hästar använder jag även ett fast 50 mm objektiv. :)
 
Jag är som sagt en glad tjej, som älskar att skratta och få andra att le. När jag är lite väl trött kan jag skratta åt nästan vad som helst, och har svårt att vara seriös, hehe... ;) 
 

RSS 2.0